Facebookrel om Amsterdamse souvenirs

In de Facebook-groep ‘Je bent Utrechter (geweest) als…’ verscheen deze maand een bijzonder berichtje. Oud-Utrechter Tom van der Zijden constateerde dat een souvenirwinkel aan de Vismarkt wel heel ruim zat in Amsterdamse artikelen. Kritisch vroeg hij de (ex-)Utrechters wat zij van dit gegeven vonden.

Tom is geboren en getogen in Utrecht. Inmiddels woont hij in Apeldoorn. Met een vriend bracht hij laatst een bezoekje aan zijn geliefde Domstad. Tussen het winkelen door besloten ze een kijkje te nemen bij souvenirwinkel Piet Snot, wat voorheen een Comic-zaak was. Eenmaal binnen stond hij vol verwondering te kijken. De zaak hing voor het oog vol met Amsterdamse attributen. ”Als Utrechter ben ik trots op mijn stad. Ik vond het dan ook vreemd dat er voor zover ik kon zien bijna geen Utrecht souvenirs te vinden waren. Ik dacht hoe kan dat nou? We zijn toch in Utrecht?” legt Tom uit.

 

 

Ik dacht hoe kan dat nou? We zijn toch in Utrecht?

 

Hij verliet de winkel en plaatste op Facebook in de groep ‘Je bent Utrechter (geweest) als…’ In dit berichtje vroeg hij of andere mensen dit ook vreemd vonden. Al snel sleepte hij ontzettend veel likes binnen en werd zijn constatering door velen ondersteund. Zie hieronder een greep uit de reacties:

 

 

Tom vertelt: ”Van een aantal mensen die reageerden begreep ik dat de eigenaar van Piet Snot zelf Amsterdammer is en dat het daar wel eens aan zou kunnen liggen. Maar van een van de mensen die het er niet mee eens was, kreeg ik als argument ‘laat mij maar een groothandel zien die leuke Utrecht souvenirs heeft die ik kan verkopen’. Ik vermoed dat dit de eigenaar van Piet Snot is geweest. Echter zijn er in de discussie twee andere winkels naar voren gekomen die wel gewoon Utrechtse souvenirs verkopen, dus dat argument is direct ontkracht,” legt hij uit.

Inmiddels is de frustratie gezakt bij Tom. Hij blijft in ieder geval graag in Utrecht komen. ”Je kan de Utrechter wel uit Utrecht halen, maar Utrecht niet uit de Utrechter.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.