Odensehuis voor dementie

Vergeten wie je bent, wie de mensen om je heen zijn of waar je überhaupt bent. Dit kunnen de gevolgen zijn van dementie. Maar waar kan je dan terecht? Het Odensehuis in Oudwijk kan hulp bieden!

Eén op de vijf mensen wordt op den duur in de steek gelaten door hun geheugen. Wat doe je dan? Het Odensehuis kwam met een oplossing! Het Odensehuis is namelijk een inloophuis voor mensen met (beginnende) dementie en hun naasten.

Karin Meijer is coördinator bij het Odensehuis in Oudwijk. In het filmpje hieronder legt zij uit wat het inloophuis allemaal doet:

Piet Quitte woont in Oudwijk en gaat regelmatig naar het Odensehuis. Wil jij zijn ervaring weten? Kijk dan verder hier beneden!

Piet uit het filmpje doet dus aan zang- en tekenles. Maar er zijn nog meer activiteiten. Zo kunnen de bezoekers schilderen, boetseren, schaken, fotograferen, lezen of gezellig koffie drinken! Daarnaast wordt de lunch samen geregeld. Dit doen ze doormiddel van de boodschappenroute. Benieuwd naar de route? In CampusTalk acht herfst 2017-2018 bewandelden we de route. Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje terug!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.