Broodje pindakaas of maaltijdshake?

We hebben het anno 2017 maar al te druk.  We hoppen van project naar project en we zijn constant bezig met onze positie op de arbeidsmarkt. Zo blijkt uit een onderzoek van de correspondent dat we gemiddeld 82 uur per week bereikbaar zijn voor onze baas en dat een op de zeven werknemers last heeft van burn-out-verschijnselen. Al met al valt het leven in de prestatiemaatschappij niet mee. Dus nooit meer tijd vergooien aan eten, koken en boodschappen doen? Dat kan nu met de opkomst van vloeibaarvoedsel. 

In aflevering 6 van het herfstseizoen zag je dat Frank de Wijk, oprichter van Jake Nutritions daarom maaltijdshakes heeft samengesteld waar alle voedingstoffen in zitten die je nodig hebt. Dit zou volgens de website tijd én geld besparen. Zo kost één maaltijd maar 2,24,-

De maaltijdshakes, die bestaan uit een zakje poeder en 400 mililiter water, zijn dan ook erg populair bij carrierejagers. Volgens de oprichter gaat het dan ook voornamelijk om jonge werkende mannen die in de stad wonen waarvan 80% hoogopgeleid is. ‘’Wat deze mensen vaak gemeen hebben is dat ze het heel erg druk hebben. Ze hebben vaak geen zin om zelf een ontbijt of lunch klaar te maken en zijn op zoek naar iets makkelijks. Een maaltijdshake is dan een goede uitkomst.’’

Maar is zo’n shake maken dan echt heel veel sneller dan het smeren van een botherham met pindakaas?

‘’In het maken van een broodje pindakaas zit al tijdverschil vergeleken met het maken van de maaltijdshake, maar wat er nog bij komt is dat je ook nog helemaal naar de supermarkt moet gaan. Vervolgens moet je brood en pindakaas in je mandje stoppen, misschien wil je er ook nog hagelslag of boter bij. Eenmaal thuis begint vervolgens het maken van je broodje en achteraf moet je nog afwassen ook. Een broodje pindakaas is daarentegen ook lang niet zo gezond als een maaltijdshake waar alle voedingstoffen in zitten die je nodig hebt.’’

Maar hoe snel gaat dat eigenlijk? Zo’n shake maken? Frank de Wijk, oprichter van Jake Nutritions, doet daar maar 30 seconden over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.