Stekker eruit en gassen met die elektrische kart

Niet alleen de auto-industrie kiest steeds meer voor elektrisch rijden. Ook in de kartwereld begint elektrisch zijn intrede te maken. Bij Kartbaan Coronel in Huizen maken ze als een van de weinigen al gebruik van deze moderne technologie.

De broers Tim en Tom Coronel, die al jaren in de autosport acteren, hebben in Huizen hun eigen kartbaan. Door de jarenlange ervaring in het karten, de Dakar Rally en talloze andere autosportdisciplines, kunnen zij hun kennis toepassen op de kartbaan.

In de uitzending van CampusTalk was al te zien dat kartbanen behoorlijk vrij zijn. Er zijn amper regels en dat geeft onder andere de mogelijkheid om met elektrische karts te rijden. En dat levert zo nu en dan een aantal innovatieve toevoegingen op. In Nederland zijn er slechts een aantal kartbanen die hier gebruik van maken. Dat brengt meer voordelen met zich mee dan je vooraf zou denken.

Rust op de baan
De elektromotor is in het leven geroepen om auto’s zuiger en minder vervuilend te maken. Dat geldt dus ook voor de elektrische karts. In de karthal ruikt het alleen naar het rubber van de banden en krijg je geen hoofdpij van de dampende benzinemotoren. Ook zijn de motoren aanzienlijk stiller, wat overigens wel ten koste gaat van de racebeleving. Het enige nadeel van deze karts is, dat ze regelmatig opgeladen moeten worden. “Maar je hebt wel koppel”, vertelt Coronel vol enthousiasme. “Daardoor ben je snel weg en maakt gewicht niets meer uit. Dat vind ik gaaf!”

Veiligheid voorop
Het grootste voordeel zit hem volgens Tim Coronel in de communicatie met de kart. In de onderstaande video demonstreert hij hoe de karts begrensd kunnen worden bij een gevaarlijke situatie en laat hij zien op welke manier de sport hierdoor veiliger wordt. “Want veiligheid voorop he”, grapt Coronel.

Tim Coronel legt in de onderstaande video uit wat volgens hem de voordelen van het elektrisch karten zijn.

 

In de uitzending wordt de veiligheid op kartbanen belicht. Bekijk hier de aflevering van CampusTalk terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.