Geld verdienen met cryptocurrency: hoe doe je dat?

In de afgelopen jaren is het fenomeen ‘cryptocurrency’ (digitale valuta) steeds populairder geworden. In Campustalk vijftien van het herfstseizoen besteedden we aandacht aan de ‘gulden’, een digitale valuta van Nederlandse afkomst die de wereld van cryptocurrency begrijpbaar moet maken voor de gemiddelde Nederlander. We vertellen hier hoe je aan de slag kan met het handelen in digitale valuta.

Als eerste een waarschuwing: handelen in digitale valuta is net als ‘FOREX Trading’ (het handelen in buitenlandse valuta). Het is een heel ondoorgrondelijke wereld, die je eigenlijk niet kan ‘snappen’. Het is dan ook niet aan te raden om er iets mee te doen als je niet het volle vertrouwen hebt in jezelf of je het geld niet kunt missen.

Het handelen in bitcoin en andere digitale valuta gaat via ‘exchange’ websites die het handelen mogelijk maken. Op websites als KrakenBittrex, Litebit en Nocks kun je de munten kopen en verkopen, zij houden voor je bij hoeveel je van elk hebt. Dit gaat net als bij aandelen: het enige bewijs van je bezit is digitaal. Als je de munten koopt, worden deze niet thuis gestuurd. Ze bestaan alleen op de computer! Verschillende websites bieden verscheidene valuta aan. Het is aan te raden, om je in te lezen waar je je geld in wil stoppen, voor je begint met handelen in digitale valuta. Een grote lijst van cryptocurrencies kun je vinden op coinmarketcap.

Om het handelen in cryptocurrencies te kunnen reguleren, heeft de overheid regels gemaakt voor het gebruik. Hierdoor moet je je indentificeren voordat je wil gaan handelen identificeren. Dit is omdat de websites willen bevestigen dat zij met echte mensen te maken hebben, zodat je daadwerkelijk te bereiken bent als er een probleem is. Ook moet je gewoon vermogensbelasting betalen over je cryptocurrency. In Nederland begin je met betalen bij een vermogen van meer dan 24.437 euro. Let dus op: wanneer je niet aangeeft dat je een hoop winst maakt, is het fraude!

Wil je een uitgebreidere uitleg? Kijk dan bijvoorbeeld deze serie van youtuber ‘btckyle’, waar hij uitlegt hoe de websites werken en hoe je ze kunt gaan gebruiken!

2 gedachten over “Geld verdienen met cryptocurrency: hoe doe je dat?

 • 12 augustus, 2019 om 20:32
  Permalink

  I see you don’t monetize campusblog.nl, don’t waste your traffic, you can earn extra bucks every month with new monetization method.

  This is the best adsense alternative for any type of
  website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle:
  murgrabia’s tools

 • 4 oktober, 2018 om 18:26
  Permalink

  Ik gebruik een nederlandse exchange genaamd Bitqist (https://bitqist.com). Hier kan je bitcoin maar ook een hoop andere cryptocurrencies kopen, verkopen en opslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.