Gestrand als muzikant

Het is niet gemakkelijk om als beginnend artiest door te breken. Upload je maar raak op platformen als YouTube en Spotify, of stuur je liever je zelfgemaakte muziek op naar radiostations en muzieklabels. 

 

Door: Pim Paalhaar

Evelyn Franken is onderdeel van het platform Fans4Music, een nieuw initiatief voor artiesten die een bereik willen genereren. We spraken in CampusTalk 7 met haar over het begeleiden van jonge startende muzikanten.

Voor wie is Fans4Music bedoeld?

Wij zijn er voor alle muzikanten, ongeacht het genre. Van Metalbands tot zangkoren, alles is welkom bij ons. Naast beginnende artiesten ontvangen we ook graag professionele muzikanten.

Waarom kan dit initiatief belangrijk zijn als je een beginneling bent?

Voor beginnende artiesten kan het lastig zijn om een community op te bouwen en die dan ook te behouden. Geld verdienen met muziek maken is ook niet altijd vanzelfsprekend. Hierbij willen we deze artiesten helpen. We bieden ze middelen waarmee ze verbinding kunnen maken met hun fans en daar tegelijkertijd een inkomstenbron uit kunnen halen. Een sterke connectie met fans is nu belangrijker dan ooit.

Hoe kom je in aanmerking voor jullie platform?

Het belangrijkste is dat je een connectie wilt met je fans en hen iets wilt bieden. Je kan je dan gratis bij ons registreren en beginnen met het opzetten van je eigen website. De inhoud bepaal jij volledig zelf. Zo kun je een agenda opstellen via deze website of je kaartverkoop regelen. Stuur je liever een nieuwsbrief? Dat kan ook. De inkomstenbron zit hem in de verschillende fanlevels. Het basislevel is 1 en die is gratis. Dan heb je fanlevel 2 en 3. Je mag zelf bepalen hoeveel geld je fans moeten betalen om in aanmerking te komen voor een hoger fanlevel, en ze dus toegang krijgen tot meer content en inhoud die jij hen geeft in ruil voor de vergoeding.

Er zijn natuurlijk ontzettend veel platformen om een community te generen. Denk aan Spotify of YouTube, wat onderscheidt jullie?

Wij zijn uniek omdat we geen streamingservice zijn en ook geen nieuwe Facebook. Vanuit ons kan je al je zaken centraal regelen. Je kan bijvoorbeeld je social media instellen, je ticketservice regelen en je agenda bijhouden. Je hebt geen meerdere platformen meer nodig om alles te kunnen doen.

Op dit moment is Fans4Music nog in de testfase voor hun platform. Sjoerd Raaymakers is als singer-songwriter Sured een van deze testpersonen. In uitzending CT07 van CampusTalk toonden we een kort portret van deze jonge talentvolle Singer-songwriter. Daarin lieten we een gedeelte van een van zijn meest succesvolle nummers horen. Wil je dit nummer helemaal horen? Kijk dan hieronder:

Kijkje nemen op Fans4Music? Klik op de banner:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.