Hamburgers maken met Ferry Lempers

In aflevering 11 van Campustalk Herfsteditie kwam de dubbeldoelkoe aan bod. Een koe met een dubbel doel, namelijk de melkproductie én de vleesproductie. Slager Ferry Lempers laat zien hoe hij lekkere hamburgers maakt van deze koe. 

Door Heleen Zijlstra en Imke Renee Slump

Ferry Lempers
Ferry gebruikt het vlees van de dubbeldoelkoe, omdat hij vindt dat dit beter is voor het dier. Een koe krijgt namelijk na jaren hard werken als melkfabriek nog even rust. Dit om aan te sterken en extra vlees te ontwikkelen voordat hij naar de slacht gaat.

Ook zou het vlees van een dubbeldoelkoe lekkerder smaken dan het vlees van een melkkoe die direct naar de slacht wordt gebracht. Aan een melkkoe zit namelijk weinig en taai vlees, aldus Ferry. De rust en extra verzorging zou een betere smaakbeleving geven.

Restaurants
Ben je benieuwd geworden naar hoe een dubbeldoelburger eigenlijk smaakt? Bij onderstaande restaurants kan je terecht voor zo’n stukje vlees:

  1. Restaurant RAUW – Amersfoort 
  2. Restaurant The Black Fox – Nijmegen
  3. De Kruidfabriek By LUTE – Amstelveen
  4. The UpTown Meat Club – Amsterdam 
  5. Burgers & Pancakes – IJsselstein 
  6. De Oranje Leeuw – Nieuwegein 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.