Hardebollenstraat: Van hoerenbuurt naar kunststraat

De rode gordijnen en krukjes in de Hardebollenstraat hebben plaatsgemaakt voor creatieve winkeltjes en kunstexposities. Na het sluiten van de ramen in de straat is gemeente Utrecht met een nieuw bestemmingsplan gekomen. “Het is een stap in de goede richting,” aldus een onderneemster uit de straat.

De lege ruimtes zijn voor een groot deel in gebruik genomen door creatieve ondernemers. Voor 150 euro in de maand kan zo’n ruimte worden gehuurd. Lisanne Ruim van Atelier 014 heeft haar kunstexpositie in een van de ruimtes gevestigd. Zelf vond ze het in het begin wel een beetje vies om in de ruimte van een sekswerker te zitten. “Bij het schoonmaken kwamen we gebruikte condooms tegen onder het tapijt, dan vraag je je toch af hoe die daar zijn beland.”

 

Ondertussen zit ze al een tijdje op deze plek en wijzen alleen wat kleine dingen naar het verleden. Zo is het oude sanitair te vinden achter een schuifdeur en hangt er nog een bordje naast de wc met de vraag om condooms gelieve niet door de wc te spoelen. “Ook komen er af en toe nog wat verdwaalde toeristen langslopen, waarvan wel duidelijk is dat ze niet voor de kunst komen,” vertelt Lisanne.

 

 

Op dit moment staat de Hardebollenstraat te koop.

In Campustalk 10 – 13 oktober 2017, is te zien hoe de boten van het Zandpad worden versleept naar een nieuwe locatie. In deze boten was eerst ook sprake van prostitutie. Ondernemers uit Utrecht willen een kunstexpositie opzetten in deze boten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.