Ik hoef niet gereanimeerd te worden

Misschien is het je wat moeilijk voor te stellen. Je bent in levensgevaar en je enige kans van overleven is als iemand je reanimeert. Maar dat hoeft voor jou niet.

Voor sommige mensen is dit een hele duidelijke wens. Hiervoor bestaat de ‘niet-reanimeren penning’ of de ‘niet-reanimeren verklaring’. Als je mentaal gezond bent, kun je die gewoon aanvragen bij Patiëntenfederatie Nederland. Natuurlijk is het dan belangrijk dat je deze penning of verklaring bij je draagt. Ook van belang is dat je met vrienden en familie praat over je wens, zij weten dan ook wat ze (niet) moeten doen in een noodsituatie. Het kan een moeilijk onderwerp zijn, maar iedereen mag beslissen over zijn of haar eigen leven.

Wil je weten wat je moet doen bij een hartaanval als iemand wél gereanimeerd wil worden? Kijk dan naar CampusTalk 18 Herfst 2017-2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.