Insuline onder bodybuilders neemt toe

Insuline lijkt het nieuwe middel dat bodybuilders gebruiken om meer spiergroei te krijgen, naast steroïden en anabolen. Door het indienen van insuline krijgen de bodybuilders meer trek, daardoor eten zij meer en worden zij alsmaar groter en groter.

Door: Mohamed El Asri

Een overdosis aan insuline kan zorgen zorgen voor een hypo (te lage bloedsuiker). Internist-endrocrinoloog Nourdine Moumli legt uit hoe het zit: ”De gevolgen zijn dat je erg gaat zweten, heel zwak wordt en een aanval kan krijgen of in een coma kan raken. In het ergste geval kan het je fataal worden. Een overdosis aan insuline komt met name voor bij diabetes patiënten, maar toch is de kans op overlijden vaak zeldzaam.”

Je denkt nu, waarom ga je in godsnaam insuline spuiten als je lichaam dat zelf al aanmaakt. Het voordeel van insuline is dat het niet schadelijk is voor je lichaamsdelen, in tegenstelling tot steroïden: hierbij kun je denken aan haaruitval en krimpende ballen. Toch blijft het niet verstandig omdat je natuurlijk niet weet of je te veel of te weinig spuit. Voor een diabetespatiënt is het makkelijker berekenbaar, omdat voor hun alvleesklier helemaal geen insuline aanmaakt.

Mori Melani is bodybuilder en legt kort uit wat je juist wel moet doen voor dat perfecte lichaam zonder verboden middelen.

Wilt u de uitzending terugzien kijk dan op (uitzending 19):http://campusblog.nl/campustalk-uitzendingen/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.