Met je oma op WhatsApp

‘Hoi mam, wat eten we vanavond?’. Zulke berichtjes naar je moeder komen je waarschijnlijk wel bekend voor. Maar hoe vaak stuur jij een WhatsApp-berichtje naar je oma of opa? Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat dit waarschijnlijk vaker is dan je denkt.  

Dat alle jongeren massaal appen, facebooken en instagrammen klinkt niet als een verrassing. Vorig jaar maakte slechts 5% van de jongeren geen gebruik van sociale netwerken. Maar hoe vaak zie jij je grootouders een selfie maken die ze vervolgens op Instagram gooien? Misschien toch vaker dan we met z’n allen denken!

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vergeleek het social media gebruik van alle leeftijden over het jaar 2014 tot en met 2016. En vooral het social media gebruik van ouderen (65+’ers) bleek flink gestegen te zijn. Nee, het zijn er natuurlijk nog steeds niet net zo veel als de jongeren… Maar de twee leeftijdsgroepen lijken op social media wel steeds dichter bij elkaar te komen!

De ouderen maken vooral veel gebruik van zogenaamde instant messaging . Dat is het direct uitwisselen van berichten. Denk daarbij aan Whatsapp of Skype. Dus, wanneer stuur jij je oma ff een whatsappje?

De cijfers van het social media gebruik per leeftijd. Klik op het plaatje voor alle cijfers

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.