Natuurgebied in hartje Utrecht

Utrecht staat vooral bekend als een stedelijke provincie. Het kruispunt van ons land waar veel mensen naartoe gaan om te studeren en te werken. Daarnaast staat het bekend om haar vele monumenten. Maar wat niet veel mensen weten is dat er ook mooie natuurgebieden te vinden zijn.

Eigenlijk in heel de provincie kun je de meest prachtige gebieden tegenkomen. Zo kennen we bijvoorbeeld de Utrechtse Heuvelrug als één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Maar voor wie in Utrecht stad woont, is er zo goed als om de hoek, een prachtig stukje natuur.

Park en bos

Het Gagelbos is een redelijk nieuw bos met veel jonge bomen. Wat veel mensen niet verwachten is dat dit bos achter Overvecht ligt. Je steekt de loopbrug over en dan loop je rechtstreeks de bossen in. Het unieke aan dit bos is dat het een speelbos heeft. Een grote speeltuin met natuurlijke speeltoestellen. Geen opvallende plastic toestellen, maar toestellen gemaakt van boomstronken.

Verder is het bos goed begaanbaar. Overal zijn paden aangelegd, waaronder verharde paden. Het bos is dus geschikt voor kinderen, ruiters, wielrenners en mountainbikers, maar ook voor de mensen die ontspannen een stukje willen wandelen. Het leuke aan het Gagelbos, is dat het een soort recreatiepark is, maar dan combinatie met prachtige bomen, planten en dieren.

Meer bekendheid

Helaas weten nog niet veel mensen dat dit bos er is, en hoe ze er het beste kunnen komen. Dat is iets waar boswachter Tineke Harlaar van Staatsbosbeheer iets aan wil doen. De natuur is belangrijk voor Utrecht, en daarom zou het mooi zijn als we de kwaliteiten van het bos meer onder de aandacht brengen. In het onderstaande filmpje is te zien hoe ze dit willen aanpakken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.