Oranje-aanvoerder Spitse: ‘We hebben respect afgedwongen’

Sherida Spitse werd deze zomer Europees kampioen met het Nederlands vrouwenelftal. Om uiteindelijk met de beker in haar handen te staan, moest ze een lange weg bewandelen. Dat was het allemaal waard, want het Nederlands vrouwenelftal staat op de kaart.

Lang voetbalde Spitse tussen de jongens. Daar heeft ze veel profijt van gehad, want volgens haar zijn jongens fysiek sterker en is het niveau een stuk hoger. Voor meidentalenten is het dus een uitgelezen kans om nog beter te worden. Dat vertelde ze in de uitzending van CampusTalk.

Bewuste stap terug
Na een driejarig avontuur in Noorwegen, is Spitse weer terug bij FC Twente. “Een bewuste keuze”, zegt ze zelf. Voor het EK wilde ze zekerheid en die kreeg ze in Enschede. Met het Nederlands vrouwenelftal won ze afgelopen zomer het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal in eigen land.

Geweldig toernooi
Als aanvoerder hield ze de beker omhoog en werd ze in de finale ook nog benoemd tot Woman of the Match. “De prijzen hebben een mooie plek in mijn huis gekregen”, zegt de trotse Spitse op het moment dat wordt gevraagd naar het succesvolle toernooi. “We hebben wel wat neergezet

In het interview hieronder vertelt Sherida Spitse hoe ze de top bereikte, het succesvolle EK vrouwenvoetbal en het vrouwenvoetbal in Nederland.

In de CampusTalk van vrijdag 6 oktober vertelde Spitse over het gemengd voetbal in de jeugd. Bekijk hier de uitzending!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.