Spelen met je eten

In aflevering 19 van het Herfstseizoen kwam het Grijze Koppen Orkest naar voren; een orkest van 75-plussers dat muziek maakt met alternatieve muziekinstrumenten. Er zijn meer orkesten die zeer bijzondere muziekinstrumenten gebruiken. Bij ‘The Vegetable Orchestra’ wordt het spelen met eten bijvoorbeeld wel heel letterlijk genomen. 

Door: Youssef Driuch en Imke Slump

Een pompoendrum, selderijgitaar, paprikahoorn en wortelfluit, je kan het niet gek genoeg bedenken. Met iedere groente kan muziek worden gemaakt. The Vegetable Orchestra doet dit al sinds 1998. Ze geven optredens over de hele wereld, maar komen origineel uit Wenen.

Doordat ze muziek spelen op deze originele manier, ontstaat er ook een origineel geluid, dat vergelijkbaar is met dierengeluiden. Zelf omschrijven ze hun muziek als House en experimentele elektronische muziek. In het filmpje hieronder zie je wat The Vegetable Orchestra precies is.

Na een optreden worden de groenteresten gebruikt in een soep voor de bezoekers. Er wordt dus wel degelijk nagedacht over voedselverspilling.

Wortelfluit
Ben jij door dit filmpje enthousiast geworden over gezonde instrumenten. Dan kun je hieronder zien hoe je zelf zo’n wortelfluit maakt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.