Taxibedrijf Uber niet overal even geliefd

Uber is een taxibedrijf, maar zelf zeggen zij een internetonderneming te zijn. Daar zijn niet heel veel reguliere taxichauffeurs blij mee. Het ‘internetonderneming’ werkt met hele lage tarieven die voor een flinke marktontwrichting heeft gezorgd en daarnaast houden de Uber chauffeurs zich niet aan de regels. Zo pikken zij klanten van straat die niet tot hun belwerk behoren en houden zij zich vaak niet aan de rij-en rusttijden. 

Door: Mohamed El Asri

Onlangs is de vergunning van het internetgigant uit Londen ingetrokken omdat de chauffeurs de veiligheid van hun passagiers niet kunnen garanderen. De chauffeurs maken de meeste ongelukken en verstoren de openbare orde. Dat geldt niet alleen voor de stad Londen. Ook in Amsterdam zijn de meeste Uber chauffeurs het vaakst betrokken bij een ongeluk dan reguliere straattaxichauffeurs.

De gemeente Amsterdam treedt niet op. Volgens Ruud Lagerwaard is er een agenda waar de gemeente mee bezig is en proberen zij zo de straattaxi tegen te werken. Daarnaast zijn de taxibedrijven verdubbeld. Dit betekend minder werk, minder inkomsten: “Je ziet dat straattaxichauffeurs meer gecontroleerd worden dan de Uber chauffeurs, dat is toch niet eerlijk.” Hij denkt niet dat er de komende tijd iets gaat veranderen. Hij ziet dat de stad Amsterdam blij is met de komst van Uber in vergelijking met andere steden op de wereld.

Wilt u de uitzending terug zien kijk dan op (uitzending 13) :http://campusblog.nl/campustalk-uitzendingen/

Bron: CBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.