Van scheren tot SOA; de gevaren van het scheermesje

In aflevering 13 van Campustalk Herfsteditie zagen we hoe Intiembarbier Tido te werk gaat. Tido scheert de intieme delen van zowel vrouwen als mannen met een barbiersmes. Zelf is hij niet te spreken over het gebruik van een gewoon scheermesje. Ook uit onderzoek van de Universiteit van Californië blijkt dat zo’n mesje niet altijd een goed idee is. 

Door Iris Wijngaarde en Imke Slump

Hygiëne
Volgens Tido is het gebruik van een scheermes met meerdere mesjes niet hygiënisch, zeker niet als je hem in de badkamer legt.

 

Soa
Ook levert het gladscheren van je intieme zone een grotere kans op om een soa (seksueel overdraagbare aandoening) op te lopen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië onder ruim 7500 mensen tussen de 18 en 65 jaar. Volgens de wetenschappers is de kans om een soa te krijgen bij mensen met een kale schaamstreek maar liefst 80 procent groter dan bij mensen met schaamhaar.

Vooral de mensen die dagelijks de boel gladscheren hebben een grote kans op een soa. Dit komt doordat het scheren wondjes veroorzaakt op de huid. Door deze wondjes kunnen virussen de huid makkelijk binnendringen.

Een mogelijke oplossing om een soa te omzeilen, zonder de boel naar beneden behaard te houden, is om na het scheren een dagje te wachten voordat je seksuele gemeenschap hebt. Hierdoor heeft de huid meer tijd om te herstellen en is de kans op een soa een stuk minder groot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.