Vintage versus Kringloop

Na een lange middag shoppen in zowel Sisters als Kringloopwinkel De Arm kwam redactrice Else Tilman naar buiten met twee unieke outfits. Zie hier onder nog een kort overzicht van haar zoektocht.

In Campustalk (Herfst 2017/2018, Aflevering 9) was al te zien dat de winkels elkaar niet als concurrentie zien. Toch koop je bij beide winkels tweedehands kleding. De verschillen zijn vooral op het bonnetje te zien.

Outfit bij ‘Sisters’

Bij Sisters word je snel en goed geholpen. Eigenaresse Anhur Sanyea weet exact wat in haar winkel hangt aangezien zij zelf op klopjacht gaat om haar winkel vol te hangen met tweedehands kleding. Ze heeft zelfs in haar vrije tijd een cursus gevolgd om kleurtypes te kunnen herkennen, om haar klanten nog beter te hulp te staan. Door die kennis en doorgespitte kledingpartijen is het prijskaartje wel iets hoger dan in de kringloop. De totale outfit kost bijna zeventig euro (jurkje: €16,50, leren schoenen: €35,-, zilver kettinkje: €10,-, oorbellen: €4,-, ring: €2,- en armband: €2,-).

Outfit bij kringloopwinkel ‘De Arm’

De hulp van vrijwillige medewerker Arno Mol lijkt op die in Sisters, maar dat komt vooral omdat we Arno tegenover ons hebben. ‘Er zit een groot verschil tussen de kwaliteit van verschillende kringlopen’, vertelt Arno. ‘Ik zelf help graag als een klant erom vraagt, maar dat is hier niet gebruikelijk.’ Alles doet hij natuurlijk wel op vrijwillige basis en dat doet de prijs enorm slinken. Deze outfit kost bij elkaar vijfentwintig euro (shirt: €6,50, schoenen: €10,-, rok: €5,-, oorbellen: €2,- en armband: €1,50).

Versus

Wil je een goedkope outfit kopen en heb je veel tijd dan is de kringloop een goede keus. Die tijd niet en een iets dikkere portemonnee dan komt Sisters beter uit. Een echte winnaar is niet te noemen, al verkopen beiden tweedehands kleding de sfeer is niet te vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.