Voor- en nadelen wonen in Leidsche Rijn

In Leidsche Rijn wordt nog steeds volop gewerkt aan de wijk. Onder andere diverse woonvormen worden gerealiseerd. Bewoners hebben verschillende meningen over Leidsche Rijn: De gemeente Utrecht meldt dat er tot 2025 nog 33.000 woningen gebouwd worden.

Veel woningen worden dus te koop of te huur aangeboden. Bewoners zijn over het algemeen tevreden over het wonen in Leidsche Rijn. Zij zette een aantal voor- en nadelen op een rij:

Voordeel: Leidsche Rijn ligt dichtbij het centrum. Met de trein ben je vanaf station Leidsche Rijn binnen vijf minuten op Utrecht Centraal Station.

Voordeel: Woningen zijn relatief goedkoop als je kijkt naar de ligging. De afstand tot het centrum is zo’n vijf kilometer.

Voordeel: Leidsche Rijn heel een groot aanbod aan parkeerplekken. De kans dat bewoners een parkeerplek vinden is groot en daarbij komt ook dat het parkeertarief aantrekkelijk is; het eerste uur op straat parkeren is gratis. In de parkeergarage onder het winkelcentrum zijn de eerste twee uur parkeren gratis, daarna volgt een tarief van 2.47 euro per uur.

Nadeel: De weg van Leidsche Rijn naar het centrum van Utrecht is een ongezellige fietsroute. Je fietst voornamelijk langs de A2 en tussen bouwterreinen door.

Nadeel: De gemeente Utrecht heeft voorspeld dat alle gebouwen die in de bouwplannen staan in 2025 af zijn. Dat duurt dus nog ruim zeven jaar totdat je als bewoner van Leidsche Rijn niet meer tussen de  rijdende hijskranen woont.

Nadeel: In Leidsche Rijn bestaat er een kans dat je veel overlast kan ervaren als bewoner. Er zijn de afgelopen zomer zorgwoningen gerealiseerd, waaronder Place2bu, waar omwonenden aangetoonde overlast van hadden. Ook liggen er plannen bij de gemeente om meer zorgwoningen te bouwen, waardoor er nog extra overlast bij kan komen.

Kijk hier de achtste herfstuitzending terug om te zien hoe het er aan toegaat in een nieuw wooncomplex in Leidse Rijn.

Zien hoe Leidsche Rijn ontstaan is? Kijk hier een kort filmpje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.