Vega spaghetti bolognese à la Armanda

“Voor mij begon het zelf met ‘even geen vlees vanavond’ toen ik ontdekte dat voor vlees tropische bossen worden gekapt. ‘Even Geen Vlees’ is laagdrempelig, mensen hoeven er niet zo moeilijk over te denken, je probeert gewoon minder vlees te eten en vaker te kiezen voor plantaardig. Ik ben zelf inmiddels veganist”, zegt Armanda Govers (31).

Armanda was te gast in aflevering 20 van CampusTalk (Herfst 2017-2018) en heeft de stichting ‘Even Geen Vlees’ opgericht. Hiermee hoopt ze te bereiken “dat mensen minder of geen vlees eten, door te focussen op reclame: er moet meer reclame komen voor plantaardig eten en reclame voor vlees zou eigenlijk verboden moeten worden. Dat is ook een groot project waar ik nu mee bezig ben: we willen een stop op vleesreclame, net zoals dat voor tabak geldt. Daarnaast wil ik met mijn stichting nog meer toffe reclamecampagnes opzetten om mensen te laten zien hoe goed het is om dierlijke producten te verruilen voor plantaardige producten.  Iedereen kan hier natuurlijk aan bijdragen door vandaag een vleesvervanger te eten in plaats van vlees. Ook voor op brood heb je hele lekkere vervangers, zoals hummus, avocado en vegetarisch broodbeleg van de Vegetarische Slager. Kaas is niet goed, dat is net zo milieubelastend als vlees. Dus probeer wat meer plantaardig te eten en dan help je het milieu en je eigen gezondheid enorm”, aldus Armanda.

Een van haar favoriete vegetarische recepten is spaghetti bolognese. Uiteraard met vegetarisch gehakt! Zo maak je het:

© Shivani Boer

Eet smakelijk:

© Even Geen Vlees

Dit gerecht is ook lekker met groene salade als bijgerecht, volgens Armanda.

Armanda roept iedereen op om op zijn minst een keer gratis mee te doen met de ‘Even Geen Vlees-week’. “Als er iets erger is dan de bio-industrie, dan is het wel het feit dat we liever  kinderen laten verhongeren dan dat we onze vleesconsumptie aanpakken”, zegt ze in onderstaande video.

Op haar website vind je nog meer handige tips en lekkere recepten om ‘even geen vlees’ te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.