Wie is dan toch die man in de muziekboot?

In de twintigste uitzending van het herfstseizoen kwam ‘Watermuzikant’ Reinier Sijpkens in beeld. De man, die in zijn handgemaakte bootje met handgemaakte instrumenten al een kwart eeuw door de grachten van Utrecht (en vele andere steden) vaart, roept natuurlijk vragen op.

Sinds vorige maand is Reinier 25 jaar kapitein van zijn eenmansbootje, ‘De Notendop’ gedoopt. En Campustalk is niet de enige die aandacht aan Reinier heeft besteed. Ook het AD, NRC, Maxmagazine en andere media hebben hem gesproken. Van Brazilië tot Korea is hij met draaiorgel en trompet in het water gefilmd, gefotografeerd en geïnterviewd.

Het idee is ontstaan toen hij in zijn studententijd in Leiden het idee kreeg een bootje te gebruiken om vrouwen te versieren. Met resultaat: Zo heeft hij zijn vrouw, succesvol kunstenares Lia Laimböck, leren kennen.

Maar toen hij zijn boot niet meer nodig had om achter de vrouwen aan te zitten, besloot hij te stoppen met zijn studie en een beroep uit te gaan oefenen dat hij kan delen. Niet de rechten in, maar zijn jeugdpassie – muziek. In zijn boot heeft hij muziek van verschillende artiesten. Tchaikovski, Chopin en Vivaldi, maar ook modernere artiesten als Billy Joel en Miles Davis – de muziek die hem in zijn jeugd inspireerde.

Reinier is het kunstje nog lang niet zat. “Het verveelt nooit. Ik kom graag naar Utrecht, want hier is de herfst zo mooi. Dat komt door de bomen. Het voelt hier heel intiem.”

Voor een voorproefje van de muziek van Reinier kun je het filmpje hieronder kijken, die in uitzending twintig werd uitgezonden. Voor meer van zijn muziek kun je kijken op zijn website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.