Spontaan een dier aanschaffen

‘Maar hij is zo schattig! Die wil ik echt mee naar huis. dat is gezellig!’ Je wil een dagje de stad in om te shoppen. Je voelt je een beetje eenzaam in je woning, dus hup, de hort op. Eerst was je van plan om een fantastische nieuwe broek te scoren. Maar uiteindelijk kom je met een kat thuis.

Misschien gebeurt dit niet letterlijk, maar het is wel tekenend voor de aanschaf van sommige dieren. Het ene huisdier koop je makkelijk, de andere doe je veel moeite voor. Maar toch kom je redelijk gemakkelijk aan een kat als je het zou willen. En dit levert problemen op. Niet iedereen is zich bewust van de verantwoordelijkheden die je moet nemen voor een huisdier. Dus willen sommige mensen er weer snel vanaf.

En dat levert juist problemen op. Dieren worden vrijgelaten of afgedankt. In CampusTalk zie je dat Utrecht bijvoorbeeld kampt met enorm veel zwerfkatten. Verschillende gemeenten willen hier iets aan doen. Zij stellen voor dat er een verplichte bedenktijd komt bij de aanschaf van een dier. Zo kan je het dier terug brengen als je er achter komt dat je impulsaankoop toch niet in je huishouden past.

Mocht je je kat toch willen houden? Dan heeft de vrijwillige dierenambulance Utrecht in onderstaande video een paar tips om het zwerfkattenprobleem te verhelpen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.