Laptopverbod in Amersfoorts café

Flexen is het nieuwe werken. De carrièremakers van deze tijd willen overal in de stad hun laptop kunnen openslaan om aan het werk te gaan. Dit kan op heel veel openbare plekken, behalve in Café Coffee Corazon in Amersfoort.

Dirk-Jan, eigenaar van de zaak zegt op zijn website: “Bij Coffee Corazon staan wij het gebruik van laptopcomputers en tablets niet toe, om het gezellig te houden!” Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een kaartje waarop vriendelijk wordt verzocht om geen laptops of tablets te gebruiken in de zaak. Dit geldt niet voor telefoons. Het gebruik hiervan wordt wel ontmoedigd wanneer je het café binnenloopt. “We kunnen het gebruik van telefoons niet verbieden vanwege de bereikbaarheid. Een mens moet wel bereikbaar blijven”, zegt Dirk-Jan.

Toch bleven veel mensen internetten via 4G op hun mobiele telefoon. “De mensen die hier met laptops  zitten zijn vaak flexwerkers. Sommige verlaten de zaak boos, maar er zijn ook klanten die hun laptop opbergen en wel blijven zitten.” Ook heeft Corazon een aantal horecahuisregels die afwijken van veel andere horecagelegenheden. “Een van de belangrijkste regels: De klant is geen koning. De bediening zijn ook mensen dus iedereen is gelijk.” Als je een nieuw kopje koffie wil, kan de klant dit zelf bestellen bij de bar.

Ook Powned maakte een filmpje over deze nieuwe maatregel. De meeste reacties waren positief. “Powned deed alsof de maatregel eigenlijk een verbod op hipsters betekende. Dat is niet waar. Kijk maar naar mij, ik heb ook een baard en een knot. Je kan mij dus gerust een hipster noemen dus die zijn nog steeds hartstikke welkom!”

In de wijk Lunetten wordt hard gewerkt aan een sociaal werkcafé. Benieuwd naar de voortgang? Kijk dan naar Campustalk 9 Herfst 2017-2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.