Zelf archeologisch puzzelen in Castellum Hoge Woerd

Archeologie? Dat zie je altijd terug in musea toch? Van die potten die aan elkaar geplakt zijn achter een vitrine. Normaal mag je daar nooit aan komen. Bij de Archeohotspots is dit heel anders. 

In CampusTalk zag je al hoe wij een rondleiding kregen van gemeentearcheoloog Erik Graafstal door Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Tijdens deze rondleiding kwamen wij bij de Archeohotspot. Deze hotspots zijn op verschillende plaatsen in Nederland te vinden. Bij deze hotspots kan jij zelf de archeoloog spelen. Daar liggen archieven die van verschillende depots komen. Normaal gezien wordt hier weinig mee gedaan, maar door de hotspots worden deze archeologische mysteries weer door de bezoekers zelf in elkaar gepuzzeld. Momenteel liggen in Castellum Hoge Woerd een aantal gebroken potten die uit beerputten in IJsselstein opgegraven zijn. In onderstaand filmpje kan je zien hoe dat er uit ziet:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.