‘Dat gaat je niet in de koude kleren zitten’

De Utrechtse politieagent Dwight van van de Vijver houdt niet van onrecht. Dat onrecht bestrijd hij niet alleen door zijn werk bij de politie, maar ook door middel van zijn teksten. Deze teksten over etnisch profileren, seksueel geweld en loverboys schrijft hij niet alleen om zo een taboe te doorbreken, maar ook als ontlading voor zichzelf. 

In Campustalk 1 winter 2017-2018  was al te zien dat deze onderwerpen hem zo naar het hart gaan omdat hij als politieagent hier regelmatig mee te maken krijgt. ‘Onderwerpen als seksueel geweld en loverboys vind ik heel belangrijk omdat ik daarmee geconfronteerd word in mijn werk. Meisjes die weggelopen zijn van huis terugvinden in een kelderbox, werkend in de prostitutie, dat gaat je niet in de koude kleren zitten.’

‘ Ik reis weleens in de eerste klas van de trein, omdat ik voor mijn werk in de eerste klas mag reizen. Mijn politieuniform draag ik dan niet. Dan komt er een conducteur en die controleert alleen mij, maar niet de mensen die in de tweede klas zitten. Ik denk dan bij mezelf; “waarom controleert hij alleen mij?”. Ik weet niet of ik er op zo’n moment wat van moet zeggen want ik wil de conducteur niet veroordelen.’

Wil je de hele voordracht van Dwight uit het item horen? Dat kan hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.