“Doe je ogen dicht en zie oud Vleuten voor je”

Bij De Historische Vereniging van Vleuten, Haarzuilens en De Meern kan je terecht voor alle geschiedenis van deze dorpen. De vrijwilligers geven regelmatig lezingen, zetten zich in voor behoud van monumenten en brengen een tijdschrift uit. 

Deze vereniging is zo’n 37 jaar geleden opgericht door Ad van Zoeren, een rasechte Vleutenaar en ook wel beschermheer van het cultureel erfgoed genoemd van De Meern, Haarzuilens en Vleuten. In het onderstaande interview vertelt Ad hoe hij de vereniging heeft opgericht en wat ze allemaal doen. Als dorpskapper ontmoet hij vandaag te dag nog bewoners met een interessant verhaal.

Elke maandag en dinsdag is de vereniging open en kun je het mini museum daar bezoeken, gevestigd in de Broederschapshuisjes.

Bewoners van De Meern zetten zich in voor het bevrijdingsmonument van De Meern, helaas krijgt deze geen vast plek van de gemeente. Wil jij zien waarom dit niet lukt? Kijk dan hier naar aflevering 9 van het winterseizoen 17/18 van Campustalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.