‘Ik heb 24 uur per dag pijn’

Een zwaar motorongeluk krijgen en weten dat je de rest van je leven pijn zult hebben. Het overkwam Onno de Visser tijdens zijn werk als politieagent. ‘Dat is de keerzijde van het vak, ik heb 24 uur per dag pijn.’ Inmiddels is hij geen politieagent meer, maar Onno ondervindt nog dagelijks de gevolgen van het werk. Hij heeft er namelijk een posttraumatische stressstoornis (PTSS) aan over gehouden. Een bijzonder verhaal, laten we eens even een kijkje nemen in zijn leven.

 

De keerzijde van het politiewerk hebben veel mensen niet door. Veel mensen denken dat agenten vooral boetes uitschrijven, maar niets is minder waar. ‘Ik ben heel lang politieagent geweest en heb alles wat erop en er aan zit meegemaakt. Ik heb geschoten, ik ben beschoten en ik ben neergestoken. Ik heb een peuter aan een kapstok zien hangen en vele ongelukken meegemaakt.’ Dit is een sfeerimpressie van zijn werk bij de politie. ‘Soms had ik meerdere steekpartijen op één dag en dan mocht ik de avond eindigen met een reanimatie of een het begeleiden van een zwaar verkeersongeval.’

 

Tijdens zijn werk als motoragent in Hilversum heeft hij in een fractie van een seconde moeten beslissen of hij op de dader die hem van zijn motor af reed moest schieten. ‘Ik heb toen gekozen om niet te schieten. Je moet binnen een fractie van een seconde beslissen of je schiet of niet, maar in het verlengde van mijn schot zaten twee meiden die gingen stappen. Ik wist bijna zeker dat ik een van hen ook zou raken door het schot te lossen.’ Dat was het moment dat hij besloot om niet te schieten.

 

Na het incident kon hij niet meer en moest hij naar het ziekenhuis. Hieruit bleek dat hij een zwaar nekletsel opgelopen had. Hij had nog maar één keuze. Een operatie ondergaan, waarbij de kans dat hij in een rolstoel terecht zou komen groot was, of 24 uur per dag pijn.

Liever het verhaal van het motorongeluk van Onno de Visser zelf horen en zien? Bekijk dan deze video!

Benieuwd naar het item? Kijk dan naar aflevering 8 van seizoen Winter 2017 – 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.