”Ik probeerde een leegte op te vullen met verkeerde dingen”

Ontkerkelijking slaat het hardst toe onder jongeren. Uit cijfers blijkt dat 70%  de kerk verlaten nadat ze de middelbare school hebben afgerond. Met de opkomst van moderne kerken lijkt dit te veranderen. In uitzending 3 van CampusTalk 17-18 Winter kon je al zien dat jongeren via moderne muziek en dans  zich massaal weer aangetrokken voelen tot het geloof. Rogier is hier een voorbeeld van.

Rogier komt nu zo’n twee jaar in de kerk. Eerst kwam hij alleen naar diensten, maar naarmate hij steeds meer vrienden maakte voelde hij zich steeds meer betrokken. Rogier is christelijk opgevoed, maar toen hij in Utrecht ging studeren heeft hij een tijdje zonder geloof geleefd. ‘‘Ik kwam er achter dat dat helemaal niets voor mij was. Ik heb er toen opnieuw voor gekozen om weer met god te leven, daardoor ben ik hier weer in de kerk beland.”

Rogier mistte een stukje vervulling, een stukje geliefdheid en ging dat daardoor uit anderen proberen te halen. ”Ik haalde dat bijvoorbeeld uit uitgaan en vrouwen.”

Op dit moment is Rogier bezig met een eigen kledinglijn. ‘‘Ik leid nu een team dat Darewear heet. We gebruiken creatief talent om mooie kleding te maken’’

Het hele interview is hieronder te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.