Lachyoga voor thuis

Wanneer je lacht, maken je hersenen de stof dopamine aan. Dit geeft een geluksgevoel en daar heb je niet eens een echte lach voor nodig.

Door: Iris van Soest

Benthe Adriaens weet dit maar al te goed, al vijftien jaar geeft ze lachworkshops waar ze haar cursisten leert om te lachen op commando. ‘’Zodra je net begint is dit super gek, je moet lachen zonder reden en dat is voor de meeste mensen heel ongemakkelijk.’’ Maar zegt Bente: Aanstekelijk is het zeker,, ‘’Je kan elkaar meetrekken in een lachflow, dat is super gaaf om te zien. Het is een echt groepsproces.’’ Mocht je nu niet naar een lachyoga-workshop kunnen gaan, niet getreurd!  Hier een tip om dit thuis na te doen!

Lijkt je dit tof en wil je hier meer over weten? Kijk dat het item over lachyoga terug in de derde aflevering van het winterseizoen van campustalk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.