“Meeste ouders tevreden over kunstgrasvelden”

UTRECHT – Bijna iedereen in Nederland heeft een mening over rubbergranulaat. Uit onderzoek bleek dat er giftige stoffen in de korrels zitten, wat voor veel opschudding heeft gezorgd. Zo ook bij V.V. De Meern.

“Na de uitzending van Zembla hingen de media al snel aan de telefoon, omdat ze wisten dat wij twee van dat soort velden hadden”, vertelt John van Wegen, woordvoerder van de voetbalclub. “Dan gaat het ineens heel snel en weet je dat er ook reacties van bezorgde ouders gaan komen. We hebben de ouders van de jongste groep kinderen toen uitgenodigd om met ons te komen praten en te discussiëren.”

De twee velden van V.V. De Meern waar rubbergranulaat in zat waren al versleten en zouden hoe dan ook vervangen worden. “Toch maakte de discussie heel veel uit, want de mensen gingen zich zorgen maken om de gezondheid van hun kinderen. Dan ga je niet wachten tot het een keertje vervangen wordt, maar moet dat gras per direct weg. De voetbalwedstrijden moesten ook toen gespeeld worden, dus als bestuur raakten we in de mangel.”

Kunstgras producent Hans Dobbe geeft drie alternatieven voor rubbergranulaat.

“Toevallig zaten wij vooraan het traject van de Gemeente Utrecht, dat een hele hoop van dat soort velden zou gaan vervangen”, vervolgt Van Wegen. De nieuwe velden, zonder de giftige zwarte korreltjes, worden al een hele tijd gebruikt bij de vereniging. “Op dit moment zijn de meeste ouders tevreden over de kunstgrasvelden die er liggen, maar er blijft ook wel een deel dat zich nog zorgen maakt.”

Bij stichting ‘Kom van dat gras af’ komen zulke boze en bezorgde ouders uit het hele land samen. Wilt u weten wat zij én kunstgras producent Hans Dobbe te zeggen hebben met betrekking tot de discussie over rubbergranulaat, kijk dan hier aflevering 1 van CampusTalk Winter 2017-18 terug.

Foto boven artikel door Aaron Golub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.