Utrecht biedt sociale werkvoorzieningen

Talenten van mensen met een arbeidsbeperking mogen niet onderschat worden. Op verschillende manieren worden er in Nederland sociale werkvoorzieningen aangeboden waar met veel enthousiasme gebruik van wordt gemaakt. Sommige mensen kunnen om allerlei verschillende redenen (tijdelijk) niet deelnemen aan de arbeidsmarkt. Er worden uiteraard ook van deze werkvoorzieningen in Utrecht aangeboden. Hier volgen een aantal voorbeelden.

Door: Chrisje van Duivenboden

 

Stichting Bouwfonds in Utrecht zorgen ervoor dat mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt ervaring kunnen opdoen op het gebied van ambachtelijke houtbewerking. Er kan zelfs een nieuw toekomstperspectief ontstaan met mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Reinaerde ateliers De Wijde Doelen in Utrecht heeft een grafiek- en keramiekatelier voor mensen met een beperking. Cliënten maken beeldende kunst en maken gebruik van verschillende technieken. Onder begeleiding kunnen ze redelijk zelfstandig aan het werk.

Als derde hebben we De Moestuin. Deze sociale onderneming verbindt een sociaal en commercieel bedrijf met elkaar. Het bestaat uit een tuinderij, een lunchcafé met biologische winkel en een feest- en vergaderlocatie. Aan het hoofd van het begeleidingsteam staat een ervaren zorgspecialist. Hieronder zie je een filmpje van de Moestuin:

 

Wil je meer weten over sociale werkvoorzieningen in Utrecht? in Campus Talk 8 (winter 17/18) gaan we op bezoek bij Stichting echtWaar, waar mensen met een beperking in een werkplaats aan de slag gaan met keramiek en textiel.

 

(foto bovenaan gemaakt door Chrisje van Duivenboden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.