Vrijwilliger bij de voedselbank

Er zijn de laatste jaren steeds meer vrijwilligers bij voedselbanken. Op dit moment zijn het er 11000 in Nederland. Dit aantal is direct verbonden aan de armoede in Nederland. Dit neemt namelijk ook nog steeds toe.

Op dit moment biedt de voedselbank ongeveer vijf procent van de mensen die in armoede leven ondersteuning. Dat komt voor een groot gedeelte doordat de organisatie achter de voedselbanken moeilijk op te schalen is. Het distribueren van voedsel is met 11000 vrijwilligers al een grote taak. Daarom is er bij de voedselbanken in Nederland altijd behoefte aan extra vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk bij de voedselbank is een bijzondere ervaring. Bekijk hieronder waarom Ada Putke nu vier jaar vrijwilligerswerk voor de voedselbank in Leidsche Rijn doet. En ben je benieuwd hoe het er in deze voedselbank aan toe gaat? Kijk dan naar de vijfde aflevering van CampusTalk, uit winter 2017-2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.