Waar komt die wolf vandaan?

Twee jaar geleden werd er voor het eerst in 150 jaar een wolf gespot in Nederland. Inmiddels zijn er in Nederland 6 wolven gezien. Daarvan waren er vier dit jaar. 

Maar waar komen die vreemde dieren nou vandaan? In de 19e eeuw werd voor het laatst gesproken over een Nederlandse wolf. Dat maakt het heel speciaal dat ze er nu weer zijn.

Leo Linnartz van Wolven In Nederland vertelt uit waar ze vandaan komen: ”De wolven die we in Nederland tegen komen, komen allemaal uit Duitsland. Daar zit de dichtstbijzijnde wolvenpopulatie.”

Voor 2014 waren de wolven hier niet in de buurt. Maar sinds het jaar 2000 komen ze steeds dichterbij. Vanaf begin deze eeuw verspreiden de wolven zich door heel Europa en trekken ze steeds verder naar het westen. Leo Linnartz zegt dat de wolven die we hier hebben gezien, kinderen zijn van de roedels die in het westen van Duitsland zitten.

Wil je nu weten of we wolven in de toekomst kunnen verwachten in ons land. Kijk dan naar aflevering 6 (Winter 2017-2018) van Campus Talk.

Ben je ook benieuwd naar wat er gebeurt als iemand een wolf heeft gesignaleerd? Bekijk dan het filmpje hieronder:

 

(Foto boven artikel door Ruben de Regt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.