Wat is endometriose?

Waarschijnlijk heb jij ook nog nooit gehoord van het woord endometriose en toch hebben veel vrouwen het. 1 op de 3 vrouwen heeft last van ernstige menstruatieklachten maar gaat daar niet mee naar de dokter, vaak omdat ze denken dat het bij de menstruatie hoort of uit schaamte. De gevolgen daarvan kunnen erger zijn dan sommige mensen denken. Het kan namelijk zo zijn dat deze vrouwen endometriose hebben.

Bij endometriose zit het slijmvlies dat aan de binnenkant van de baarmoeder zit, ook op plaatsen buiten de baarmoeder. Hierbij is het mogelijk dat het baarmoederslijmvlies  ook aan het oppervlak van verschillende organen en weefsels groeit, eierstokken, eileiders, darmen of blaas bijvoorbeeld. Daarom is het heel belangrijk dat er meer aandacht komt voor de klachten van menstruatie, zodat vrouwen met ernstige klachten eerder naar de dokter gaan.

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan het filmpje hieronder! En wil je de uitzending helemaal bekijken, waarin een van onze redactieleden aan een menstruatie-apparaat zit? Dat kun je zien in aflevering 9 van CampusTalk van winter 17-18.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.