4 tips die je moet weten voor je een huisvarken neemt

Alhoewel je op internet alleen maar schattige video’s van kleine biggetjes met het perfecte leven voorbij ziet komen, is de werkelijkheid anders. Toch kan het nemen van een varken verschrikkelijk leuk zijn. Wil je een varken? Lees dan eerste deze tips van Robin de Haan!

Nelson het huisvarken

Tip 1: Begin er niet aan!

Een varken is heel eigenwijs en je weet voordat je een varken neemt niet wat je te wachten staat. ‘Begin er niet aan is mijn advies’, zegt Robin. ‘Veel mensen onderschatten het en de kans op een herplaatsing voor een varken is nu enorm.’

Tip 2: Ben jij ook eigenwijs? Doe je research!

Wil je toch een varken? Doe dan echt goede research. ‘Het is handig om eerst alles te weten over het gedrag van een varken en hoe je een varken het beste thuis kan laten voelen. Er zijn op internet veel artikelen te vinden en het boek van Raghnild Diepens is heel goed.’

Tip 3:  Zoek de juiste!

Ben je goed voorbereid op het nemen van een varken? Kies het juiste varken uit. Je kunt een beetje merken hoe de ouders zijn van het nestje. Zijn die totaal niet mak? Niet nemen! Kun je die goed aanhalen en zijn ze mooi? Bingo! ‘Dan moet je nog de liefste uitkiezen, want ik kan je vertellen, varkens zijn eigenwijs.’

Tip 4: Een goed begin is het halve werk

Als je een varken uitgekozen hebt en hij komt naar huis, zorg voor een goede voorbereiding en dus een warm welkom. Zorg voor een matras of dekenwaar je varken op kan liggen (en heb een voorraad, want ze maken het nog wel eens stuk).

 

Benieuwd naar de verhalen van de baasjes van Nelson het huisvarken? Kijk dan snel naar  aflevering 19 van seizoen Winter 2017 – 2018!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.