De Ingress community

Een groepje van vier mensen staat voor De Dom in Utrecht heftig op hun telefoon te klikken. Een man van rond de vijftig zegt tegen een jongen van in de twintig dat hij zijn ‘speciale wapen in moet zetten’. Een vrouw van rond de dertig roept keihard ‘YES’, waarop de groep wegloopt. Nog geen vijf minuten later komt er een andere groep mensen aanlopen en herhaalt zich een soortgelijk fenomeen.

 Geschreven door Shany Azoulay

Ook al heeft Pokémon Go inmiddels wereldwijd meer fans, toch heeft Ingress een behoorlijk sterke community opgebouwd. Met wereldwijde evenementen en miljoenen fans die dagelijks meerdere uren de deur uit gaan om tegen elkaar strijden. In uitzending 18 van het winterseizoen 17-18 zie je hoe het komt dat mensen zo gemakkelijk vrienden maken via Ingress, maar wat is Ingress nou eigenlijk?

Ingress is een app in de form van een spel dat je kan spelen met anderen. Het verhaal gaat over aliens, ook wel ‘de shapers’ genoemd in het spel, die de wereld overspoelen met een energie. Als je de app voor het eerst speelt wordt je gevraagd een kant te kiezen: die van ‘the enlightened’: de mensen die geloven dat de energie de gehele mensheid naar een hoger niveau zal brengen, of die van ‘the resistance’, die mensen die geloven dat de shapers de wereld over willen nemen. De app laat vervolgens een kaart zien van de hele wereld, waar virtuele poorten op staan aangegeven. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk poorten te veroveren met jouw team. De poort kleurt in jouw kleur zodra jij of je team deze heeft veroverd, hier moet je echter voor de straat op. In het spel hebben de the enlightened’ de kleur groen en ‘the resistance’ de kleur blauw.  In Nederland is er een grote meerderheid van blauwe poorten.

Zelf ging ik een avond op pad met trouwe Ingressspelers. Wil je zien hoe ik het er zelf vanaf heb gebracht? Bekijk dan het filmpje hierboven!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.