Beter worden door muziek

Ook weleens last van een slechte bui? Voel je je na het luisteren van een vrolijk liedje weer wat beter? Dat is heel goed mogelijk! Muziek kan er namelijk voor zorgen dat je je weer wat beter gaat voelen. En dat heeft niet alleen gevolgen voor je stemming maar ook voor je gezondheid.

Als je klassieke muziek luistert voordat je gaat slapen zorgt dat ervoor dat je sneller in slaap valt en beter slaapt. Bij het sporten kan het luisteren naar een uptempo muziek helpen om gemotiveerd te blijven en beter te presteren. Luisteren naar je favoriete muziek zorgt er dan ook voor dat je beter presteert. Ook werkt muziek om stress te verminderen. Dat komt omdat muziek een afleiding is voor je gedachten. Je spieren ontspannen en je bloeddruk wordt lager, ademhaling regelmatiger.

De emoties van mensen die naar muziek luisteren zorgen voor een betere werking van de bloedvaten. Door de positieve gevoelens wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Ook kan pijn worden verzacht door het luisteren naar muziek. Hoe meer iemand opgaat in muziek hoe minder last je hebt van de pijn.

Hier maken muziektherapeuten ook gebruik van. Dit doen ze omdat het dus ook positieve effecten heeft op ziektes en aandoeningen. Ook mensen met dementie hebben baat bij muziektherapie. Benieuwd? Kijk dan de film hieronder! In aflevering 13 van CampusTalk van winter 17-18 kun je zien hoe Karima Matser klassieke muziek gebruikt in haar behandelingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.