Daniel Joe (22) durft niet te vliegen: ”Mijn vriendin moest lachen toen ik het vertelde”

Heb je vliegangst? Je bent niet de enige. Ruim 3 miljoen Nederlanders hebben een vorm van vliegangst. Ook Daniel Joe Heemskerk uit Leeuwarden: ”Vliegen voelt voor mij alsof ik in een hele enge achtbaan stap”.

De 22-jarige Daniel Joe Heemskerk uit Leeuwarden wist al vanaf jongs-af-aan dat vliegen niet zijn favoriete bezigheid zou worden. ”Ik vloog voor het eerst in 2010 en vond dat doodeng. Het opstijgen en en dalen vind ik altijd het ergste. Dat gevoel in je buik is vreselijk,” aldus Daniel Joe. Hoe de angst precies is ontstaan weet Daniel Joe niet, al heeft hij zelf wel een vermoeden. ”Ik keek vroeger erg vaak naar Air Crash Investigation, misschien had ik dat niet moeten doen.”

”Later heb ik nog twee keer gevlogen, maar dit vond ik ook niet fijn. Gespannen hou ik me dan vast aan de armleuningen van mijn stoel”. Daniel Joe is vooral bang dat fout gaat in de lucht. ”Als je op tien kilometer hoog vliegt en er gaat iets mis, dan kan je er niet zomaar uit. Dat is een beangstigend gevoel”.

Op vakantie gaan doet Daniel Joe vooral met de auto of met de trein, al vindt hij dit wel jammer. ”Ik zou nog wel eens naar de Verenigde Staten willen, maar dan moet ik over de oceaan vliegen en dat durf ik nu nog niet.” Een cursus tegen de vliegangst zou hij dan ook overwegen. ”Als dat er voor zorgt dat ik weer rustig durf te vliegen, waarom dan niet?”

Benieuwd hoe je om moet gaan met je vliegangst? Bekijk dan onderstaand filmpje, of zie het in Campustalk 14 (Winterseizoen 2017-2018)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.