De heetste peper ter wereld

Onze dappere redacteuren Iris Timmer en Tom Dohle hebben in de veertiende aflevering van CampusTalk Winter 17-18 vijf hete pepers geprobeerd. Van een Spaans pepertje tot de heetste peper ooit.  De eigenaar van Keukenvuur Sil Fleijsman vertelde ons dat het opbouwen van de hete pepers minder heftig is dan uit het niets de heetste peper ter wereld te eten. Redacteur Bodil Tummers zocht het uit.

Hoe heet pepers zijn, wordt gemeten door de schaal van Scoville. Bij een Spaanse peper moet je denken aan vijfhonderd op de schaal van Scoville. De California Reaper is de heetste peper ooit gemeten. Deze peper scoort bijna 2 miljoen op de schaal van Scoville. Ben je benieuwd wat er gebeurt als je deze peper zonder voorbereiding proeft? Kijk dan onderstaande video:

Zoals te zien is het niet niks om zomaar een California Reaper in je mond te stoppen. De gedragen handschoenen zijn verplicht en een groter stuk proeven kan lijden tot gezondheidsproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.