De slaapApp test

In de aflevering van CampusTalk 15 Winter 2017 – 2018 was er te zien welke gevolgen slaaptekort kan hebben op het lichaam en de nieuwe technologische (slaap) ontwikkeling van de slaaprobot Somnox. Tegenwoordig is het ook mogelijk om je eigen slaapritme te monitoren met je eigen telefoon doormiddel van een App. Onze redacteur Puck Groen heeft voor u twee Apps met elkaar vergeleken en getest.  

De Apps Sleep Cycle en Sleep Science zijn getest en met elkaar vergeleken op dezelfde nacht. De Apps functioneren beide als wekkers en tevens als slaapmonitor. Doormiddel van geluiden die de Apps met de microfoon van de telefoon opnemen wordt de slaapactiviteit gemeten. Want tijdens een diepe slaap wordt er minder bewogen dan in een lichtere slaap. De Apps zijn geheel gratis te downloaden via de AppStore maar ook uit te breiden met betaalde functies. Tijdens het monitoren van de slaap is het niet nodig om gebruik te maken van internet maar de telefoon moet wel de gehele nacht aan het netstroom verbonden zitten. In het onderstaande filmpje is de review te zien met de beoordeling van de Apps.

Resultaten App Sleep Cycle

 

Resultaten App Sleep Sience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.