Emoji’s worden steeds belangrijker

Uit onderzoek van Duo is gebleken dat 87% van de leraren zich zorgen maakt over het gebruik van figuurtjes op de mobiel in de Nederlandse teksten. Deze figuurtjes worden emoji’s genoemd en zouden er voor zorgen dat de teksten zonder deze emoticons slechter worden begrepen.

In uitzending 15 van CampusTalk winterseizoen 17-18¬†werd al besproken of de invloed daadwerkelijk zo ver gaat dat de Nederlandse taal achteruit gaat. Of dat de invloed van de emoji’s beperkt blijft tot toevoeging aan het gevoel in de taal.

Lilian Stolk is de afgelopen jaren bezig geweest aan een onderzoek naar de invloed van de emoji’s op de samenleving. Aan de schrijfster van ‘Het zonder woorden boek’ geeft hieronder aan welke emoji’s nou echt tot de meeste verwarring leiden en daarbij geeft ze ook haar verrassende favoriet aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.