Gezonde voornemens? Check deze hardlooptips!

Het nieuwe jaar ook begonnen met een stapel aan gezonde voornemens? Goed nieuws, want recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat hardlopen, ook mentaal, ontzettend goed voor je is. In uitzending 14 van CampusTalk Winter 17/18 hadden we het al over hardlooptherapie, maar onderstaand nog wat snelle hardlooptips voor de sportliefhebbers onder ons.

Volgens neurowetenschappers zou hardlopen niet alleen goed zijn voor je lichaam, maar ook voor je ‘hoofd’. Zo nu en dan een rondje rennen zou goed zijn voor je mentale gezondheid. Tevens maakt het mensen scherper en maakt wat goeie beweging de kans op dementie kleiner.

Sinds een paar jaar zijn er dan ook steeds meer runningtherapeuten actief in Nederland. Runningtherapie laat zich het best omschrijven als ‘het inzetten van hardlopen ten behoeve van het (overbelaste) brein‘. Dit kom er in de praktijk vaak op neer dat mensen met die niet lekker in hun vel zitten of zelfs last hebben van burn-outs of depressies beginnen aan hardloopsessies, die vaak bevorderlijk zijn voor het verbeteren van de toestand waarin hun brein verkeerd. Een van deze therapeuten is Huub van Amersfoort, die in onderstaande video vijf hardlooptips geeft voor lezers met gezonde voornemens. 

Bron Tweet: ProRun Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.