Het K.F Hein Kunstparticipatieproject

In het item is te zien hoe Jonathan Straatman samen met vluchtelingen in het AZC een kunstproject heeft opgezet. Het AZC ligt net voor Kanaleneiland en het is best populair. Mensen zien de kans om even te ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid en tijd vinden om te kunnen ontspannen.

Op 30 augustus onthulde kunstenaar Jonathan Straatman, samen met bewoners van AZC Utrecht, het kunstwerk ‘In Between’ dat hij samen met hen maakte voor het kunstparticipatieproject van het K.F. Hein Fonds. Tijdens een feestelijke bijeenkomst, met grote opkomst, was het kunstwerk in de entree van het kantoor van VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland, locatie AZC Utrecht, voor het eerst te zien.
Van het kunstproject heb ik enkele foto’s gemaakt.

In Between
Het werk In Between toont een architectonische installatie waarbij de strak gestuukte buitenzijde in contrast staat met de woelige binnenkant. Kijk je door de kijkgaten dan ontdek je de verschillende werelden die Jonathan samen met vluchtelingen creëerde. Jonathan bracht deze werelden samen in de installatie en omschrijft ze als ‘tussenwerelden’.

Ben je benieuwd naar wat Jonathan van het project vond? Lees het hier terug.

Verslaggevers Rutger Knol en Tamara Winands gingen samen op pad met het K.F. Hein Kunstparticipatieproject. Bekijk het item in de 14de aflevering van Campustalk Winter 2017-2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.