‘Ze zorgden dat ik altijd op de bank zat’

Toen ze nog een klein achtjarig meisje was, begon Daisy (19) met voetbal. ‘Toen  ik vijf jaar oud was, keek ik op TV altijd met mijn broer mee naar de voetbalwedstrijden van PSV. Toen ik twee jaar later voor het eerst naar een voetbalwedstrijd ging, was ik verkocht.’

Daisy begon met voetballen en had hier veel plezier in, maar toen ze vijf jaar later gepest werd, werd haar motivatie voor voetbal ook minder. ‘Ik vind het moeilijk om erover te praten, maar ik werd eigenlijk mentaal gepest door mijn teamgenoten. Ik was niet goed genoeg…’ ‘Ze zorgden dat ik altijd op de bank zat, door bij de coach te slijmen en nare dingen over mij te zeggen. Toen dat vaker dan vier keer gebeurd was, ben ik daar gestopt met voetballen.’

Inmiddels voetbalt ze bij een andere vereniging, waar ze wel geaccepteerd wordt en elke wedstrijd speelt.

Alhoewel dit niet met seksueel geweld te maken heeft, zie je ook gewone intimidatie veel in de sportwereld terugkomen. Soms kan iets zo uit de hand lopen, dat je hobby je hobby niet meer is. Dit overkwam ook Marijn de Vries in het wielrennen. naar het verhaal van ex-profrenster Marijn de Vries? Kijk dan naar de aflevering 17 van seizoen Winter 2017 – 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.