Hoe krijgen we polyamorie geaccepteerd in de samenleving?

Isabeau Jensen, voorzitter van Stichting Polyamorie was te gast in CampusTalk Winter editie 17-18 aflevering 15 om te vertellen over de problemen die nog bestaan rond polyamorie. Wat het precies is en hoe jij kunt helpen met de acceptatie legt Isabeau hier uit.

“Het idee achter polyamorie is dat je meerdere liefdes tegelijk kan hebben, wat inhoud dat je verliefd kunt worden en zijn op meerdere mensen. En dat je ook meerdere relaties kunt aangaan, zolang het allemaal maar open en eerlijk gebeurd. Het kan een levenskeuze zijn of een geaardheid”

“De stichting is vrij liberaal, daarom vinden wij dat de overheid niets te maken heeft met liefdes en persoonlijke relaties. Het zou alleen fijn zijn als iedereen praktische zaken zelf kunnen regelen. Dat je op papier zou kunnen aangeven met wie jij een huis wilt kopen en met wie jij een kind wil hebben. Dat is niet alleen belangrijk voor polyamoristen maar ook voor andere mensen. De politiek moet zorgen dat je op een manier kan omgaan met geld en met liefde zoals je zelf wilt. De regelingen zijn nu volledig op twee getrouwden hetro’s afgestemd. Dat alles wat afwijkt van die norm een enorme bak papierwerk veroorzaakt.”

 

 

Wil je meer weten kijk dan op de site van Stichting Polyamorie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.