Hoe vind je een leesclub?

Een leesclub vinden is niet altijd makkelijk, er is namelijk geen landelijke organisatie die het aantal leesclubs noteert. In CampusTalk Winter 17-18 aflevering 11 zag je waarom mensen bij een leesclub zitten. Marjolein van Herten deed van 2009 tot 2015 onderzoek naar Nederlandse leesclubs. Daardoor weet ze precies wat de makkelijkste manieren zijn om een leesclub te vinden die bij je past.

Het makkelijkste is natuurlijk als je samen met kennissen een club opricht. Googelen naar Utrechtse leesclubs is haar tweede advies. Maar he kunt natuurlijk ook op facebook zoeken naar leesclubs die jouw interesse hebben. Er zijn ook bibliotheken die leesclubs organiseren, of in ieder geval een lijst hebben van mogelijke leesclubs met bijvoorbeeld email. En als je opzoek bent naar een leesclub, kunt je altijd een reactie achterlaten en misschien ziet iemand hem wel die ook bij een leesclub wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.