Iedereen kan acrobatieken

Het ziet er altijd erg ingewikkeld uit: iemand die in de lucht wordt getild door een ander en dan allerlei mooie trucjes uitvoert. Het vergt dan ook heel wat oefenen, maar iedereen kan uiteindelijk goed worden in acrobatiek. Dit vertelt Froukje de Klein, die we in aflevering 19 van CampusTalk (winter 2017-2018) acrobatiek lessen zagen geven.

Ben je nu benieuwd geworden of acrobatiek ook iets voor jou zou zijn? In onderstaand filmpje zie je een trucje dat je thuis kunt uitproberen:

Is dit niet genoeg voor je? Onderstaand filmpje geeft nog wat moeilijkere trucjes die je zou kunnen oefenen:

Ondanks dat die trucjes er redelijk gevaarlijk uit zien, komen blessures en ongelukken volgens Froukje niet zo heel vaak voor. In ieder geval een stuk minder dan bij voetballers. Wel is het heel belangrijk dat je je lichaam goed kent bij acrobatiek. Anders zullen die ongelukken toch wat sneller gebeuren. Daarnaast moeten jij en je partner elkaar ook volledig vertrouwen. Als je wat trucjes uit wilt proberen is het zeker in het begin wel erg belangrijk dat er altijd een of twee mensen om jullie heen staan om je op te vangen. Een trucje lukt namelijk niet altijd meteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.