“Je zou willen dat pubers zich de gevaren van sociale media beter realiseren”

‘Andere hebben het veel leuker dan ik het heb’ dat gevoel hebben velen mensen volgens Henk de Vos door sociale media. In aflevering 12 van de winter 17-18 editie van CampusTalk hadden wij het over de negatieve invloed van Whatsappgroepen. Nu spreken wij met Henk de Vos socioloog over de invloed van sociale media op het humeur van mensen

“Het heeft een versterkend effect, omdat iedereen die iets leuks doet met anderen wil het graag de wereld in sturen. En daardoor krijgen wij het merkwaardige idee dat ze er niet bij horen. En je zou eigenlijk willen dat pubers zich dat beter realiseren. Het idee dat je een loser bent omdat je enkele minuten alleen op je kamer zit en andere leuke dingen doen. Andere keren doe jij leuke dingen en stuur jij z’n berichtje. Snel het gevoel krijgen van ik hoor er niet bij, of ik doe geen leuke dingen en ik voel me alleen. Dat zijn de gevoelens die snel opkomen”

“Ook geeft het veel druk. Soms zijn andere zo actief op appgroepen en sturen veel berichten. Waar je niet van weet of je moet reageren. Maar als je niet reageert vinden ze dat misschien vervelend. Dat geeft echt wel sociale druk. Daar moet iedereen gewoon soepel mee kunnen zijn. Een andere keer zet ik er misschien iets op en reageert een ander weer niet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.