Toptalent op Papendal

Op jonge leeftijd sporten op het hoogste niveau is niet niks. Want naast alle trainingen om de top te bereiken, moet er ook nog aan school gewerkt worden. In uitzending 12 van winter 17-18 volgden we Riejanne Blaauw, een jonge handbalster op Papendal.

Een topsporter is niet levenslang houdbaar in de sportwereld. Ooit komt er een einde aan een carrière als topsporter. Daarom is het van groot belang dat jonge sporters, school goed proberen te combineren met de topsport. Ook Riejanne beseft dat, daarom is zij naast de vele trainingen op Papendal hard bezig met het halen van haar vwo-diploma.

Doordat zij 15871914_1139497362832500_7493586847765850224_ndoor de weeks op Papendal woont, kan zij het sporten beter combineren met haar school. Op Papendal wordt Riejanne in beide goed begeleid. Door het vele sporten op hoog niveau, zijn er handige regels voor haar school, waardoor ze makkelijker haar school kan vertragen en toetsen kan verplaatsen. Riejanne is erg tevreden over Papendal: “Alles is goed geregeld, er zijn veel faciliteiten, er wordt geëvalueerd en je krijgt tijd om van trainingen te herstellen. Thuis wonen, topsporten en studeren is echt te zwaar. Wonen op Papendal zorgt voor een betere verdeling van mijn tijd.”

In onderstaand filmpje vertelt Riejanne Blaauw over de combinatie topsport en school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.