Josan: ‘ik zie veel ouders die de ouderbijdrage wel kunnen betalen maar het niet willen’

In uitzending 19 van CampusTalk winter 2017-2018  zagen jullie dat de openbare basisschool Overvecht de vrijwillige ouderbijdrage gaat afschaffen. Maar, op veel scholen blijft de vrijwillige ouderbijdrage gewoon bestaan. Josan Jongbloed is moeder van drie kinderen en vindt dat iedereen dat in principe gewoon moet betalen: ‘Jouw kind maakt gebruik van bepaalde faciliteiten op school, ik vind het belangrijk dat je daaraan bijdraagt en niet alleen afneemt en consumeert’.

Sommige ouders zouden de vrijwillige ouderbijdrage wel willen betalen, maar hebben daar simpelweg niet genoeg geld voor, Josan: ‘Opzicht vind ik dat er een onderscheid moet kunnen gemaakt worden tussen ouders die het niet kunnen betalen en ouders die het niet willen betalen. Maar als ik het zo om me heen zie en hoor, dan zie ik heel veel ouders die het wel kunnen betalen maar het niet willen betalen omdat het vrijwillig is. Ik vind dat we van die vrijblijvendheid af moeten’. Volgens haar zou het een goede oplossing zijn als de ouders die het niet kunnen betalen bijvoorbeeld gaan luizenpluizen: ‘Het zou mooi zijn als het bij de ouders tussen de oren gaat zitten van weetje, ik wil iets bijdragen aan de school. Niet alleen de ouders die betalen en die ervoor zorgen dat bepaalde dingen mogelijk zijn, maar ook ik draag mijn steentje bij.’ Bij Josan gaat het er dus vooral om dat de ouders, de school en de leraren een soort community om de kinderen heen vormen.

Benieuwd naar haar hele verhaal? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.