Laden en lossen op een autovrije Oudegracht?

In de Utrechtse politiek speelt het idee om de Oudegracht autovrij te maken. Maar ondernemers zijn hier enigszins ongerust over. Zij maken zich zorgen over de aanvoer van goederen. Want kunnen deze goederen nog wel gewoon met de auto geleverd worden, of moeten hier andere oplossingen voor verzonnen worden?

Een van de ondernemers die zich zorgen maakt is Caroline Mulders, van het Grachten Atelier. “Je zal als ondernemer toch altijd de mogelijkheid moeten hebben om je producten aan te laten leveren, of dat nou kunstwerken of andere goederen zijn. Wij zijn met de galerie ooit naar deze plek op de Oudegracht gegaan, omdat je hier nog net met de auto mag komen. Het kan heel vervelend zijn dat je alleen op vastgezette tijden mag laden en lossen. Ik zou er daarom wel van balen als het bij de galerie een autovrije zone zou worden.”

In CampusTalk nummer 14 van seizoen winter 2017-2018 komen verschillende politieke partijen aan het woord over een autovrije Oudegracht. GroenLinks is een van de partijen die graag naar een autovrije Oudegracht wil. Raadslid Thijs Weistra reageert op de zorgen van ondernemers, over het laden en lossen op de Oudegracht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.